Geloof het of niet, maar het zijn juíst de mensen die heel veel lol in hun werk hebben, met passie en hart voor de zaak hun werk doen, die geconfronteerd worden met een burn-out. Deze mensen, de drijvende krachten achter je bedrijf of organisatie, wil je voor geen goud missen. Je ziet het dan ook als jouw taak om te voorkomen dat deze mensen afhaken. Maar hoe doe je dat?

Om je hierbij te helpen hebben we de burn-out preventietrainingen georganiseerd. Het waren fysieke trainingen maar nu zijn we naar online overgeschakeld. Voordeel is, dat je ook vier weken lang een oefen uur online kunt volgen. Op die manier beklijft het geleerde ook weer stukken beter!

Hulp vragen en nú dus krijgen, is geen teken van zwakte maar getuigt van zelfkennis en zelfredzaamheid. Schrijf je in voor één van deze burn-out preventietrainingen en je zult zien dat er een last van je schouders valt, ook financieel, als blijkt dat er wel degelijk hulp te krijgen is. Een deel van het probleem is dan al opgelost en dat is niet alles… je komt weer in je kracht te staan en gaat je weer energiek voelen.

Schrijf je nu in!

Corona zet de traditionele aanpak onder druk. Omdat mensen veel thuis werken, heb je er als hr-manager en ondernemer niet altijd zicht op wat er speelt. Toch is het goed om hier bewust mee bezig te zijn en je dit af te vragen. Uiteindelijk spint het bedrijf hier garen bij als je dit weet te faciliteren. Ook hier bieden we hulp tijdens de online burn-out preventietrainingen. Door op een andere wijze naar hetzelfde te kijken, blijkt het mogelijk te zijn om op een eenvoudige manier een lager ziekteverzuim te realiseren of te behouden. En dus minder kosten te maken! Fit zijn en blijven, zowel mentaal als fysiek daar gaat het om.

Connecting the dots

‘Connecting the dots’ is het thema van deze burn-out preventietraining. Want als het om een burn-out gaat, heeft alles met elkaar te maken. Niets staat op zichzelf. Een burn-out is geen ziekte maar een syndroom, een verzameling symptomen die vaak samen voorkomen. Zowel fysiek als emotioneel als cognitief, een burn-out beïnvloedt ons volledig. Tijdens de burn-out preventietraining komen we hier uitgebreid op terug en ga je veel herkennen.

Het online seminar levert je nieuwe inzichten en tools op die je direct kunt inzetten.
Ja dat bestaat én ja het werkt!
Hoe en waarom het werkt kent meerdere redenen.

  • Je gaat het zelf ervaren hoe bij jou de druk van de ketel af gaat. Iedereen kan tegen je zeggen dat a, b of c goed voor je is, maar je gelooft het pas als je het zelf ervaart.

  • Je weet waarom je iets doet want de hele methodiek is gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde feiten die in de praktijk hun sporen hebben verdiend. Er wordt uitgebreid ingegaan op de achtergronden van de methode en de redenen waarom het werkt zoals het werkt.

  • Iedere deelnemer krijgt een syllabus mee naar huis, met een samenvatting van de behandelde onderwerpen. Ook vind je er oefeningen in die je op dagelijkse basis kunt doen of als de nood toch nog even te hoog wordt. Verder staan er verwijzingen naar literatuur en/of wetenschappelijke onderzoeken in, interviews, You Tube-filmpjes en dergelijke.

  • Door de 3 punten hierboven, heeft iedereen een vangnet met informatie en oefeningen waarop teruggevallen kan worden.

Door één van deze burn-out preventiedagen te volgen, ga jezelf ervaren hoe op een eenvoudige manier het ziekteverzuim in jouw organisatie of bedrijf te verlagen is waardoor je heel veel kosten bespaart. Ook in deze bijzondere tijden!

Schrijf je nu in!

Volgens de Wereld Gezondheids Organisatie zijn stress en burn-out de belangrijkste arbeidsrisico’s van deze tijd. Het is een maatschappelijk fenomeen dat steeds meer impact krijgt. Een fikse burn-out leidt gemiddeld tot 242 dagen ziekteverzuim. Jaarlijkse verzuimkosten veroorzaakt door een burn-out (of de hieraan gerelateerde stressklachten) worden door het ministerie van SWV in Nederland op het ongelofelijke bedrag van 1,8 miljard euro geschat.