Ik loop er soms tegenaan dat mensen op voorhand al denken dat we tijdens mijn trainingen/seminars of 1-op-1 sessies gaan graven in ons brein. En dat is dan direct de reden dat ze zich niet aanmelden voor het seminar of de training.

Ik ben geen psycholoog of psychiater en wìl zelfs niet graven in het brein. Daar ligt mijn kracht niet.

Mijn kracht ligt bij het helpen om oude niet helpende gewoontes te doorbreken. Daar train ik mensen in. Met de nadruk op trainen.

Toen ik mijn Italiaanse kreeg moest ik opeens de gewoonte om mijn dag met 2 of 3 kopjes koffie te beginnen, veranderen.

Want die kleine pup van acht weken moest toch echt eerst uitgelaten worden voordat ik aan mijn koffie kon beginnen. Nu weet ik inmiddels niet beter en is het eerste wat ik doe als ik beneden kom met mijn Italiaanse (ze is inmiddels bijna 8 maanden) een half uur op pad gaan.

Al met al was dit een relatief makkelijke manier om een gewoonte te veranderen.

Mijn kopjes koffie neem ik nu gewoon na het wandelen.

Zo hebben we ook in ons denken gewoontes ontwikkeld. ‘Snelwegen van denken’ noem ik deze denkpatronen.

Deze patronen zorgen ervoor dat je je ergens druk om maakt bijvoorbeeld. Ergens stress van krijgt. Je denken heeft er een gewoonte van gemaakt en die gewoonte herhaalt zich keer op keer en zorgt ervoor dat jij stress ervaart.

Dat zijn zulke sterke structuren geworden, dat ze zonder hulp moeilijk te doorbreken zijn.

Daar geef ik training in, in het doorbreken van deze structuren.

Het maakt niet uit waar het over gaat.

Schrijf je nu in!

Deze niet helpende denkpatronen zorgen ervoor dat je in bepaalde situaties direct stress ervaart. Of eigenlijk hoef je er alleen maar aan te denken (terwijl je op de bank zit tv te kijken) en je schiet al in de stress.

Het kan over je werk gaan, je partner, kinderen, geldzorgen enzovoort. Al deze zaken zorgen bij jou voor stress. En zijn dus ook patronen die je kunt doorbreken.  En dat is een kwestie van trainen. En laat ik dat nou wel kunnen, jou helpen met deze training. Dus niet coachen, niet psychologiseren, nee… trainen.

Is dat dan zo makkelijk als je het nu vertelt? Ja en nee. Het kan best wel lastig zijn omdat je deze patronen al zo lang hebt. Hoe langer je een patroon hebt, des te lastiger het is om deze weer af te leren. Maar het kan! 100 procent zeker!

Dat leer je tijdens het online seminar Connecting the Dots op 10 december. Het is de laatste van dit jaar.

Schrijf je nu in!

Daarin krijg je precies uitgelegd hoe deze patronen zich gevormd hebben en hoe je ze kunt doorbreken, want stress, angst, slechte gewoontes kennen allemaal (bijna) dezelfde structuur. Na 10 december staan er nog 4 data gepland waarin we steeds 1 uur online bij elkaar komen om al het geleerde te blijven oefenen zodat jij je het helemaal eigen kunt maken.

Het is niet makkelijk om oude vastgeroeste patronen af te leren maar met het seminar Connecting the Dots gaat het je lukken. Dat gaan we trainen!

Ik help je graag en hoop dat je je aanmeld!

Schrijf je nu in!

Warme groet

Janny!