Mindfulaanhetwerk.nl

Mindfulness online training voor op de werkvloer én prive

Professioneel op de werkvloer gerichte trainingen zijn bittere noodzaak geworden. Maar nu in deze bijzondere tijden is het ook belangrijk om thuis jezelf te trainen in stressvrijer werken.

Thuiswerken is voor ons allemaal de norm geworden. Ook de kinderen thuis onderwijs geven, is (bijna) vanzelfsprekend. Maar dat wil niet zeggen dat alles altijd van een leien dakje gaat en helemaal soepeltjes verloopt. Daarom bieden werkgevers deze Mindfulness online training voor op de werkvloer aan. Maar ook als thuis bent, kun je deze training prima volgen.

Iedereen moet op dit moment alle zeilen bijzetten en het valt soms niet mee om focus en structuur te houden. CEO’s en HR-managers zijn zich hier ook bewust van. Daarom bieden ze hun werknemers dit online pakket aan.

Uit onderzoek is gebleken dat de effecten van een mindfulnesstraining positief zijn als het om het verminderen van stress gaat, verbeteren van mentale vaardigheden en productiviteit, en de onderlinge werkrelaties.

Kortom, het beoefenen van mindfulness maakt je elke dag sterker en flexibeler als het gaat om het omgaan met de stress.

meld je aan!

De benefits voor medewerkers

 • beter omgaan met stress waardoor je lekkerder in je vel zit.
 • sneller signaleren wat er aan de hand is en er dan ook wat aan doen.
 • contacten met collega’s als positiever ervaren.
 • makkelijker communiceren.
 • beter omgaan met conflicten.
 • zijn zelfbewuster en vitaler.
 • zijn aandachtiger, hebben meer focus, zijn creatiever en presteren beter.
 • verbetering van de fysieke en mentale gezondheid.
 • 8 live masterclasses (online) en na afloop een linkje naar de opname
 • extra: het boek en tevens naslagwerk Mindfulness, een praktische gids in een hectische wereld
 • extra: gratis e-book Happiness in plaats van stress vol tips voor een gelukkiger leven

De benefits voor de werkgever

Vanuit de werkgever bezien is het beter omgaan met stress door medewerkers van groot  belang. Onderzoek (Goodman, 2014) laat zien dat mindfulness daadwerkelijk stress op de werkplek vermindert en bedrijven in de hele wereld helpt stressgerelateerde kosten te reduceren. In het onderzoek werd vastgesteld dat ‘net zoals lichaamsbeweging essentieel is voor de gezondheid van ons lichaam, mentale oefeningen, zoals in een mindfulnesstraining, noodzakelijk zijn voor onze psychologische en geestelijke gezondheid.”

Vandaar dat de (online) mindfulness-trainingen steeds vaker op de werkplek aangeboden worden.

Het in company aanbod

Mindfulness is geen trucje dat je eventjes in een uurtje kunt leren. Het is een vaardigheid, die je in veel gevallen in een aantal weken goed onder de knie kunt krijgen. Het is geen training waar je tips en trucs krijgt. Het is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk.

Daarom is het van belang dat uw medewerkers door een expert getraind worden. Janny Leggedoor is sinds 2012 mindfulnesstrainer en heeft in 2015 zich onder meer gespecialiseerd in Mindfulness@theWorkplace. Ze is opgeleid door Marina Grazier, die samen met Mark Williams van Oxford University The Mindfulness Exchange (TME) ontwikkeld heeft. Mark Williams is hoogleraar klinische psychologie en internationale autoriteit op het gebied van mindfulness. Marina Grazier is ook psycholoog en was zijn rechter hand.

Verder is ons in company aanbod gebaseerd op de basis mindfulnesstraining en werkt met de daarbij behorende protocollen. Het gaat meestal om een achtweekse (online) training met een wekelijkse (online) bijeenkomst en oefeningen thuis. In onze werkwijze wisselen we theorie en praktijk af en oefenen we veel.

In de training Mindfulaanhetwerk.nl is er speciale aandacht voor integreren van mindfulness op het werk.

De mogelijkheden voor jouw bedrijf

Voor organisaties spitsen we de training toe op hun situatie. De oefeningen worden aangescherpt met voorbeelden uit de praktijk binnen de eigen organisatie en bedrijfscultuur. De standaard achtweekse training passen we in overleg aan: op welke tijden, met welke trainingsduur en -intensiteit, het soort oefeningen. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid voor het bewaken van de hoge kwaliteit van de training. En we kijken naar de inbedding van mindfulness in het human resourcesbeleid.

Van het management van de organisatie verwachten we dat de medewerkers de ruimte en steun voor deelname krijgen.

Er zijn veel interessante en leuke manieren en opties om jouw bedrijf meer mindful te maken.

meld je aan!

Ben je benieuwd wat mindfulness is, wat voor opties er zijn voor jouw bedrijf? Wil je een workshop inplannen of gewoon eens vrijblijvend sparren? Bel me dan op 06-54775574 of mail me op info@brightnezz.com. Samen meer Mindfulness in de wereld brengen en veel minder stress en ziekteverzuim bij jouw werknemers, lijkt me een prachtige uitdaging.