Professioneel op de werkvloer gerichte trainingen zijn bittere noodzaak geworden. Maar nu in deze bijzondere tijden is het ook belangrijk om thuis jezelf te trainen in stressvrijer werken.

Thuiswerken is voor ons allemaal de norm geworden. Ook de kinderen thuis onderwijs geven, is (bijna) vanzelfsprekend. Maar dat wil niet zeggen dat alles altijd van een leien dakje gaat en helemaal soepeltjes verloopt. Iedereen moet op dit moment alle zeilen bijzetten en het valt soms niet mee om focus en structuur te houden. Daarom bieden wij deze online Mindfulness training voor op de werkvloer aan. Maar ook als je thuis bent, kun je deze training prima volgen.

Uit onderzoek is gebleken dat de effecten van een mindfulnesstraining positief zijn als het om het verminderen van stress gaat, verbeteren van mentale vaardigheden en productiviteit, en de onderlinge werkrelaties. Kortom, het beoefenen van mindfulness maakt je elke dag sterker en flexibeler als het gaat om het omgaan met de stress.

SCHRIJF MIJ IN

Wie de training heeft gevolgd

  • kan beter omgaan met stress en zit lekkerder zijn/haar vel.
  • signaleert sneller wat er aan de hand is en doet daar dan ook wat aan.
  • ervaart contacten met collega’s als positiever.
  • communiceert makkelijker.
  • kan beter omgaan met conflicten.
  • is zelfbewuster en vitaler.
  • is aandachtiger, heeft meer focus, is creatiever en presteert beter.

Mindfulness is wetenschap. Het bestaat uit goed doordachte technieken en oefeningen om te leren omgaan met stress in een drukke wereld. Er is niets zweverigs aan.

Inhoud van de training

De training richt zich in het bijzonder op het integreren van mindfulness op het werk om nieuw gedrag aan te leren om onze gezondheid, aanwezigheid en communicatie te ondersteunen. Mindfulness is een vaardigheid, die je in veel gevallen in een aantal weken goed onder de knie kunt krijgen. Het is geen training waar je tips en trucs krijgt. Het is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk.

In onze werkwijze wisselen we theorie en praktijk af en oefenen we veel. In de achtweekse (online) training met een wekelijkse (online) bijeenkomst en oefeningen thuis. Naast de training ontvang je het boek en tevens naslagwerk Mindfulness, een praktische gids in een hectische wereld. En als extraatje het e-book Happiness in plaats van stress vol tips voor een gelukkiger leven.

De mogelijkheden voor jouw bedrijf

Voor teams en organisaties spitsen we de training toe op hun situatie. De oefeningen worden aangescherpt met voorbeelden uit de praktijk binnen de eigen organisatie en bedrijfscultuur. De standaard achtweekse training passen we in overleg aan: op welke tijden, met welke trainingsduur en -intensiteit, het soort oefeningen. Wij nemen daarin onze verantwoordelijkheid voor het bewaken van de hoge kwaliteit van de training. En we kijken naar de inbedding van mindfulness in het human resourcesbeleid.

Er zijn veel interessante en leuke manieren en opties om bedrijven meer mindful te maken. Ben je benieuwd wat mindfulness is, wat voor opties er zijn voor jouw bedrijf? Wil je een workshop inplannen of gewoon eens vrijblijvend sparren? Bel of mail me dan bespreken we de mogelijkheden. Samen meer Mindfulness in de wereld brengen en veel minder stress en ziekteverzuim bij jouw werknemers, lijkt me een prachtige uitdaging.

Nog meer tools