In gesprekken met leiders komt regelmatig de vraag naar boven ‘Hoe bereik ik het beste resultaat met mijn mensen’. Mijn antwoord is nooit hetzelfde omdat de persoon niet hetzelfde is, maar een aantal zaken zijn bepalend bij het nemen van een goede beslissing.

Je lichaam vertelt je echte verhaal.

Daar is niets zweverigs aan maar juist een heel duidelijk en helder gegeven.

Als ik over Mindfulness vertel, gaat het vaak over het verschil tussen mentale zaken (wat je allemaal denkt) en je lichaam. Of beter gezegd: tussen wat je beleeft in je hoofd en hoe dat voelt in je lichaam. Je lijf vertelt namelijk je echte verhaal. Dus als ik vraag:”Hoe gaat het met je”, dan helpt het als je naar je lichaam gaat om te voelen hoe het echt met je gaat.

Mindfulness is een ervaringsgerichte training waarbij je dat leert: bewust te worden van wat er in je lichaam gebeurt en hoe jij je werkelijk voelt.

Als ik een inleiding of korte workshop voor bedrijven geef, stel ik die vraag ook vaak, ‘Hoe gaat het met je?’ ‘Geef het eens een cijfer.’ Het hoofd geeft dan weleens een ander antwoord dan het lichaam. Maar als ze dan hun lichaam voelen, blijkt het toch ongelofelijk moe te zijn en komt het cijfer niet hoger dan een 6.

Bijzonder, vind je niet?

Daarom is het van belang om in contact te zijn met je lichaam. Het te voelen waardoor je weet wat er werkelijk gaande is. En waardoor je ook keuzes kunt maken die hard nodig zijn om goed voor jezelf te zorgen en je leven weer op een gezonde manier vorm te geven. Die heldere keuzes zorgen ook weer voor een heldere geest. En een heldere geest maakt opnieuw heldere keuzes.

Geen helder hoofd

Als je een goede leider/ondernemer bent dan weet je ook dat je geen beslissingen moet nemen als je hoofd niet helder is. Dan is het goed om even pauze te nemen, dat is zo waardevol.

Neem maar eens een flesje met water en zand. Als je het schudt wordt het water troebel (jouw onrustige geest). Wat heeft het water nodig om weer helder te worden? Precies….. tijd, even niks doen en een beetje geduld.

Wil jij met je bedrijf ook een keer een workshop organiseren, neem dan contact met me op.

Janny Leggedoor

06 54775574

info@brightnezz.com

#mindfulness #workshop #bedrijven #persoonlijkeontwikkeling #mindfulaanhetwerk #ervaringdeskundige #mindful #stressvermindering #leiderschap #helder #bedrijven