Voordat ik het vergeet: onderaan deze mail geef ik je de mogelijkheid om even met mij te oefenen mocht de onrust en de stress niet meer vanzelf uit je systeem gaan. Je mag het ook zeker aan anderen doorgeven. Iedereen die deze mail krijgt of leest, mag contact met me opnemen.Maar nu verder over mijn gelukkige Italiaanse!Ik heb een heel gelukkig hondje! Met haar bijna twee jaar is ze nog altijd enthousiast over bijna alles, helemaal blij als er bezoek komt of als ze uitgelaten wordt. Maar is ze met mij alleen, dan is ze de rust zelve.En terwijl ik deze mail aan je schrijf, ligt ze heerlijk op de bank naast me te slapen.Geen vuiltje aan de lucht!Maar o wee……als we gaan wandelen en ze ziet meerkoetjes, waterhoentjes, eendjes of duiven.Die brengen een andere kant in haar naar boven. Die denkt ze op te moeten jagen want volgens mijn Italiaaanse waterhondje horen duiven in de lucht en de eendjes en consorten op het water. Ik probeer het te voorkomen maar ben vaak al te laat met kort houden of waarschuwen.Begrijp me goed, ze doet ze niets, ze vindt het gewoon leuk om ze het water op of de lucht in te jagen.  Als ze zouden blijven zitten, zou ze alleen maar snuffelen, maar ja…. zo werkt het niet.Ik denk vaak: wat heeft ze veel verschillende kanten. Buitenshuis een doerak, alleen met mij thuis een heerlijk rustig hondje, als er bezoek is vrolijk en speels.Maar dat is het leuke aan honden: ze zijn wie ze zijn. Geen show, geen keeping-up-appearance, geen ‘doen alsof’.Als ze moe zijn gaan ze slapen, als ze tijdens het uitlaten een vriendje tegenkomen gaan ze spelen, als ze honger hebben gaan ze eten.Wat dat betreft kunnen we nog heel veel van ze leren.Want dit is wat honden niet doen:

  • Niet jezelf nog even weer ‘oppeppen’ en met een flinke adrenalinestoot weer aan het werk gaan
  • Niet net zolang doorgaan totdat je het weekend bekaf bent
  • Niet de schijn ophouden maar gewoon laten zien dat je gestrest bent
  • Geen alcohol hoeven drinken omdat je anders je hoofd niet meer rustig krijgt.
  • Niet om het minste op geringste ontploffen, dus geen last van korte lontjes.

Maar net als mijn Italiaans truffelhondje je kalm kunnen voelen, moe mogen zijn, of blij, tevreden, speels en positief.Gewoon lekker even zitten zonder dat die eeuwige onrust je dwingt op te staan omdat er nog iets moet gebeuren.En misschien is het grootste voordeel van innerlijke rust wel dat je weer oog krijgt voor de werkelijk waardevolle dingen in je leven.En dat je in staat bent problemen beter aan te pakken.Dat gun ik je vanuit het diepst van mijn hart.Dat je simpelweg weer gelukkiger gaat leven.Dat wil ik voor je doen.Daarbij wil ik je helpen.Dinsdag 5 april start er weer een groep waar ook jij bij kunt horen. In de ochtend om 9.30 en ’s-avonds om 19.30.Je hoeft je alleen maar even aan te melden.Meld je hier aan!Kun je op dat moment niet, of vind je het prettiger om individueel te trainen, neem dan even contact op dan gaan we een andere oplossing zoeken. We kunnen het virtueel gaan doen, je kunt voor de Mindfulness Online Training kiezen of we starten met een groep op een andere dag.Stuur maar even een mailtje of bel me!Liefs,JannyPS: Giert de adrenaline door je systeem, ervaar je grote onrust, neem dan even contact met me op, dan doen we samen een simpele oefening en ervaar je 10 minuten later weer rust. Gewoon doen!