Van donderdag tot en met zondag heb ik me ondergedompeld in de Mindfulness Vervolgtraining van Trish Bartley bij See True in Maastricht. Bartley is een gerenommeerd trainer uit het Verenigd Koninkrijk.

Heel veel onderwerpen passeerden de revu, teveel om nu op te noemen.

Maar ééntje wil ik jullie niet onthouden. En dat is de kritiek die we intern, in gedachten,  op onszelf hebben.

Eén van de deelnemers noemde het ‘onze innerlijke terrorist’.

Herken je dat? Dat intern kritiek op je hele doen en laten hebben! In gedachten overal commentaar op leveren en volgens jezelf niets goed kunnen doen. We praten de hele dag tegen onszelf. We hebben kritiek op alles wat we doen. Alles wordt constant door onze innerlijke criticus beoordeeld. Vaak is de toon van deze criticus niet al te mild, maar juist hard en streng. Veel harder en strenger dan we voor een ander zouden zijn. Daarom gebruikte één van de deelnemers de term terrorist.

Gelukkig hebben we een breed scala aan tools aangereikt gekregen om ons hierdoor niet meer te laten belemmeren. En onze Mindfulness-deelnemers evenmin.

Om het achter ons te laten en te durven kiezen voor wat je wel wilt en te staan voor jouw kwaliteiten en talenten. Het enige dat jouw mogelijkheden begrenst zijn je eigen beperkende gedachten.

Wil jij ook weten hoe je een eind aan die innerlijke terrorist kunt maken? Dat kan! Op een krachtige en simpele manier ontspannen en toch krachtig werken.

 

#personaldevolpment #zzp #ondernemen #mindfulness #mindset #leadership #persoonlijkleiderschap #ambities #connection #brightnezz #innerlijketerrorist #internecriticus #trishbartley