Wist je dat de tijd dat we gefocust kunnen blijven de afgelopen 16 jaar verminderd is van 12 naar 8 seconden.Een raar idee, vind je ook niet dat we ons gemiddeld maar 8 seconden kunnen concentreren.En eigenlijk ook te gek voor woorden, dat ons concentratievermogen steeds kleiner wordt.Een goudvis kan nog langer gefocust blijven!Echt, ik lieg niet. Een goudvis kan zich een seconde langer concentreren dan wij mensen gemiddeld kunnen (Canadese studie gedaan door Microsoft).Dit gebrek aan focus heeft alles te maken met het gebruik van onze devices zoals smartphones en watches. Overal komt onze mail binnen, zitten we op social media en door die overvloed aan informatie is ons brein niet meer in staat zich op 1 ding te concentreren.In de auto, op de fiets, thuis aan tafel, in bed, zelfs als we de hond uitlaten doen we dat al lezend, reagerend of scrollend op met ons mobieltje.Super slecht voor ons brein al dit multitasken.Want een brein heeft rust nodig als het zich wil concentreren.Een brein heeft ook rust nodig als het creatief wil zijn.Dat geldt uiteraard ook voor mij.Als ik iets nieuws wil maken, een blog wil schrijven of lekker wat wil rommelen met leuke quotes uitzoeken, heb ik rust nodig en moet ik niet continu gestoord worden door mijn mobieltje.Wat mij betreft niets zo fijn als nieuwe ideeën vorm geven.Wil je mij gelukkig zien moet je me een nieuwe cursus laten maken zoals ik gedaan heb met de Mindfulness Online Training. Ik merk dan hoe goed dit voor me is! Hoe ik weer energie krijg, in plaats van dat iets energie kost.Dat gun ik jou ook! Weer heerlijk creatief zijn en helemaal gefocust.Wil jij dat ook? Meld je dan aan voor de Mindfulness Online Training. Dat kan HIER!Het is een heerlijke training die je fijn in je eigen huis kunt doen. Alleen of samen met je partner of kind!Het is een volwaardige toegankelijke mindfulness training met praktische oefeningen, video’s en als kers op de taart een live online masterclass.In acht lessen breng je je brein weer in topconditie en kun je weer volop genieten.Meer aandacht, meer focus, blijvende resultaten, meer voldoening.Doe je mee?https://luminaophetwerk.nl/product/mindfulness-online-training/Je gaat er geen spijt van krijgen.Want om de wedstrijd te verliezen van een goudvis is wel te gek voor woorden.Het fijne van deze cursus is, dat je iedere dag kunt starten.Dus ja, waarom vandaag niet?Warme groetJanny