Ik heb je hulp nodig!

Zoals je wellicht weet, ben ik sinds 2014 mindfulnesstrainer. In januari 2020 ben ik begonnen aan de post HBO-opleiding Mindfulness en heb die inmiddels zo goed als afgerond.

Het is een super training, die er niet alleen voor zorgt dat mijn trainingen nog meer diepgang krijgen, maar ook dat iedereen die bij mij een training volgt, dit (mogelijk) vergoed krijgt van de ziektekostenverzekeraar.
Of jij ook voor een vergoeding in aanmerking komt, vind je op de zorgwijzer.

Om helemaal gekwalificeerd te worden moet ik alleen nog een aantal verslagen maken van een mindfulnesstraining. Verslagen die verder anoniem zijn, overigens.

En nu hoop ik van harte dat jij me daarbij wilt helpen. Omdat ik heel blij ben met je hulp, is de aanstaande mindfulnesstraining eenmalig extra goedkoop en wel geen 350 maar 150 euro.

De training begint maandag 31 mei van 10-12 of van 19-21 uur.

Meer informatie over mindfulness en de training vind je HIER.

Ik zou het super vinden als je de training kwam volgen – en me op deze manier helpt de opleiding helemaal af te ronden – en weet zeker dat je er ongelofelijk veel baat bij zult hebben.

De training wordt op mijn eigen locatie gegeven en gebeurt volledig met inachtneming van de overheidsregels.

Lukt het je niet om de training fysiek bij te wonen, meld je dan aan voor de Mindfulness Online Training. AANMELDEN 

Warme groet

Janny Leggedoor

Wat is mindfulness nu precies?

Ik denk dat je het bijna niet kunt geloven als je het leest, maar toch is het echt waar. De resultaten van een mindfulnesstraining zijn ongelofelijk goed en ook nog eens wetenschappelijk onderbouwd.

Sinds de jaren zeventig wordt het al gebruikt voor mensen met veel stress, chronische pijn en burn-outklachten.

Iedereen die ermee werkt, is enthousiast.

Er is 1 maar. Je moet het blijven oefenen, om er baat van te houden. Want het is een training. Uiteindelijk gaat het een vanzelfsprekendheid worden, maar dat heeft tijd nodig.

Dus:

Mindfulness is in ieder geval geen trucje dat je eventjes in een uurtje kunt leren. Het is een vaardigheid, die je in veel gevallen in een aantal weken goed onder de knie kunt krijgen.
Het is ook geen training waarin je tips en trucs krijgt. Maar je traint wel!
Het is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit op je werk en/of in je dagelijks leven.

Van belang is om te zeggen dat het realiseren van een andere houding zoals gezegd oefening en commitment van je vraagt.

Zonder oefening geen resultaat.

Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek laat zien dat mindfulness stress, piekeren, angst en somberheid vermindert, én het gevoel van levenskwaliteit verhoogt. Het vermindert stressklachten zoals slecht slapen, hartkloppingen, een gespannen gevoel.

Mindfulness maakt zelfbewuster, je kent en begrijpt jezelf beter en kunt jezelf beter managen.
Ook emotie-regulatie en empathie worden versterkt en cognitieve functies zoals overzicht houden, problemen oplossen, creativiteit en relativering verbeteren.

Kortom, mindfulness bevordert de fysieke en mentale gezondheid en laat vaak veel betere resultaten zien dan bijvoorbeeld therapie.

Mensen die mindfulness doen:

* Hebben minder last van stress en negatieve gedachten.
* Signaleren sneller dat er wat aan de hand is en doen er dan ook wat aan.
* Ervaren contacten met anderen positiever en communiceren makkelijker.
* Gaan beter om met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen.
* Zijn zelfbewuster en vitaler.
* Zijn aandachtiger, hebben meer focus, zijn creatiever en presteren beter.
Wil je iets bereiken dan kan dat door bewuste aandacht, oprechte toepassing van de nieuwe kennis én herhaalde dagelijkse inspanning.
Een paar feiten

In Nederland hebben meer dan 1 miljoen mensen last van burn-out klachten. Ruim 40% van de werknemers vindt zijn of haar werk mentaal belastend en een kwart geeft aan altijd onder hoge tijdsdruk te moeten werken. Ook heeft 40% van de werknemers in ons land behoefte aan extra maatregelen om werkstress te voorkomen.
Recent onderzoek. IK denk dat dit ook voor jou wel interessant is.

Recent heeft men onderzoek gedaan naar het effect van mindfulness op leidinggevenden. De resultaten laten zien dat zij na een mindfulnesstraining minder last hebben van werkdruk en beter in staat zijn hun leidinggevende rol te vervullen. Aan het onderzoek werkten 58 managers van een grote Nederlandse bank mee. De managers merkten dat hun stressniveau afnam. De deelnemers voelden zich effectiever in hun rol als manager en collega en de mindfulness-vaardigheden van de onderzochte groep namen toe.
Acht afwisselende sessies
In acht sessies van twee uur ontvang jij de tools om stress te verminderen en meer rust, vrolijkheid en geluk te creëren. In een veilige omgeving, leer je om je brein weer tot rust brengen en de drukte van de dag te transformeren tot jouw moment van innerlijke rust.
Geen zware training maar wel een achtweeks programma met oefeningen die je in je bezit houdt en kunt blijven gebruiken zo vaak en waar je maar wilt.

Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Als je nog vragen hebt, laat het me weten. Wil je een keer met iemand praten die de training bij me gevolgd heeft, dan breng ik je met die persoon in contact.

Hieronder de data voor start van de cursus en de mogelijkheid om je in te schrijven.
Maar je kunt me ook gewoon even bellen of mailen.

Maandag 31 mei van 10-12 of van 19-21 uur starten de nieuwe trainingen weer.

Schrijf je hier in!
Eenmalig is het maar 150 euro voor acht trainingssessies van 2 uur.
Na deze sessies wordt de prijs weer 350 euro.

Lukt het je niet om de training fysiek bij te wonen, meld je dan aan voor de Mindfulness Online Training. Dit kan HIER!