Deze prachtige uitspraak van Winston Churchill past prima in deze bijzondere tijd. Het stressniveau stijgt behoorlijk de laatste tijd. Inmiddels kampt bijna 40% van de beroepsbevolking met verzuim door stressklachten, overspannenheid of burn-out. De economische schade is enorm.

Dit is het moment om proactief en preventief met stress om te gaan en op die manier een burn-out te voorkomen.

Maar wat nog erger dan economische schade is dat verzuim door mentale klachten ook veel psychisch lijden veroorzaakt. Voor de persoon in kwestie maar ook thuis in het gezin en in de werkrelaties zeurt het door.

Als je er iets aan wilt doen, kijk dan eens hier!

Gelukkig kent de uitspraak Never waste a good crisis ook een positieve kant. Vrijdag had ik een zoommeeting met iemand die van het washok een schitterend nieuw thuiskantoor had gemaakt. Een ander heeft in de garderobe twee schragen geplaatst met daarbovenop een bureaublad en zich helemaal geïnstalleerd om van daaruit in alle rust te kunnen werken.

Dus beide hebben ze van de nood een deugd gemaakt en een mooie eigen werkplek aan huis gecreëerd. De positieve kant van Covid 19. En zo zijn er nog veel meer positieve zaken te noemen.

Minder sociale verplichtingen zorgt ervoor dat mensen meer rust ervaren en kunnen genieten van het gezin.

Maar er speelt meer. Onderzoek (AD) laat zien dat de symptomen die samenhangen met een burn-out, zoals steeds moeilijker om kunnen gaan met conflicten of stress, steeds significanter worden. De voorspelling is dat de komende tijd steeds meer mensen om gaan vallen als ze geen ondersteuning krijgen omdat het steeds meer moeite kost om de stress onder controle te krijgen. Lange werkdagen, met name in de zorg, baanonzekerheid, de stress van thuiswerken, zijn belangrijke stress-veroorzakers. Ook zijn steeds meer mensen angstig aan het worden zijn.

Het is ongelofelijk van belang om zuinig te zijn en te blijven op ons mentaal kapitaal.

Maar hoe zorg je ervoor dat de veerkracht van je team optimaal blijft?

Daar gaat het seminar Connecting the Dots over.

Schrijf je nu in!

Wat je kunt verwachten zijn eye-openers over hoe investeren in je brein tot meer energie, meer focus en van daaruit tot meer productiviteit leidt. Maar ook je geluksgevoel neemt toe en je angst en bezorgdheid wordt minder.

Na afloop krijg je de 52-pagina’s tellende syllabus mee naar huis die je verder als leidraad kunt gebruiken om de behaalde resultaten vast te kunnen houden.

Proactief en preventief met stress omgaan kan een burn-out voorkomen. Doe er je voordeel mee!

Schrijf je nu in!