Donderdag is het laatste seminar Connecting the Dots voor 2020. Een héél beperkt aantal mensen kan zich nog aanmelden. Onderstaande blog gaat over dat het hebben van stress normaal is en onlosmakelijk onderdeel van ons dagelijks leven uitmaakt en wezenlijk is als we effectiever, creatiever en efficiënter willen werken. Maar wanneer wordt het dan teveel en kan het uitdraaien op een burn-out?
Tijdens het seminar gaan we daarmee aan de slag en leren we hoe een burn-out te voorkomen is!
’There is no growth in your comfort zone and no comfort in your growth zone.’
De meest voorkomende beroepsziekten worden tegenwoordig veroorzaakt door stress en dit kan uw bedrijf handen vol geld kosten. Maar daar vertel ik u waarschijnlijk niets nieuws.
Maar wist u dat mensen zich vaak pas bewust worden van deze stress als het al veel te laat is? In een vroeg stadium bewustzijn creëren rond stressgedrag is van vitaal belang voor de gezondheid van u, uw werknemers en uw onderneming. Voorkomen is immers beter dan genezen.
Stress is inherent aan het leven. Het zet ons in beweging en het is de motor voor (zelf)ontwikkeling. Wil je iets nieuws doen of leren, zal je buiten je comfortzone moeten gaan. Stress helpt ons in beweging te komen waardoor we ons verder kunnen ontwikkelen. Dit zorgt voor een tijdelijke overbelasting die ons extra energie kost. Naarmate we ons comfortabeler voelen bij de nieuwe toestand, neemt de overbelasting af en stabiliseert ons energieniveau.
So far so good. Of om met John Maxwell (Amerikaanse auteur, spreker en predikant van meerdere boeken over leiderschap) te spreken:
’There is no growth in your comfort zone and no comfort in your growth zone.’
Tijdelijke overbelasting wordt permanent
Is de overbelasting van korte duur en wordt deze gevolgd door een periode van minimale belasting en rust, dan heeft het gebruik van die extra energie geen blijvend effect op de gezondheid. Aanhoudende overbelasting door constante stress put je energie daarentegen op de lange duur uit, met de bekende gezondheidsproblemen tot gevolg. Omdat dit hele proces onbewust verloopt, gaat het belletje vaak pas rinkelen, als de gevolgen van de overbelasting op de gezondheid (symptomen) al niet meer te negeren zijn en ons normaal functioneren belemmeren.
Maar dan is het eigenlijk al te laat…
Dit willen we voorkomen en daarom het seminar
Want een burn-out ligt op de loer bij langdurige stress. Aanmelden kan nog.