Een dag of tien geleden schreef ik over het interview dat ik op tv zag met Li Edelkoort. Op de vragen hoe ze aankijkt tegen de huidige tijd zei ze:’Ik voel me gelukkig.’ Natuurlijk niet omdat mensen ernstig ziek zijn of sterven, maar wel omdat wereldwijd de ratrace tot stilstand is gekomen. ‘Ik hoef niets, heb ook minder te doen en mijn ambitie is weg. Alles wat er niet toe doet, is verdwenen’, aldus Li Edelkoort.

Ik weet niet hoe jij dit ervaart maar voor mij voelt het dagelijks leven ook anders. Het is rustiger geworden. We werken wel maar de druk lijkt minder te zijn.

Toch is voor veel ouders het omgekeerde gaande.

Ze weten van voren niet meer weten dat ze van achteren nog leven. Hoe krijgen ze het allemaal iedere dag weer gedraaid? Juf of meester zijn, continu in elkaars gezelschap, de kinderen entertainen, ze komen niet meer aan zichzelf toe.

Voor jullie allemaal, heb ik een top 5 van simpele dingen samengesteld die je gaan helpen meer rust in je leven te brengen en wat happier te worden.

Want dat gun ik iedereen, dat het lukt uit die ratrace weg te blijven. Permanent!

Als je iets aan de 5 tips hebt gehad, laat het me dan weten. Gewoon door even op deze mail te reageren of via mijn contactformulier op de site. Ik ben namelijk altijd benieuwd naar je ervaringen en hoor ze graag.

Als dank voor het reageren stuur ik je mijn e-book Happiness in plaats van stress met daarin nog meer tips en tricks voor meer interne rust en wat happiness.

Wat ook helpt is de online training Mindfulness.

Voor nu nog héél even gratis.

Wil je live meedoen, meld je dan hier aan. Dinsdagochtend 10 uur gaan we naar les 5 ‘Toestaan/Laten zijn/Accepteren’. De afgelopen aflevering kun je hier beluisteren.

Voor bedrijven hebben we online Mindful aan het werk. Ik zal hier in het volgende blog meer over vertellen. Maar als je niet kunt wachten, neem dan contact op.

Warme groet en wie weet tot dinsdag tijdens de Mindfulness-training.

Hieronder vind je de 5 tips

Janny

5 helpende tips om te dealen met het Nieuwe Normaal!

#1. Zorg voor een goede focus en begin de dag met het maken van een eenvoudige planning.

Heb compassie met jezelf en maak geen ellenlange lijsten, hou het vooral simpel met enkel een paar belangrijke TO DO-zaken. 

 

#2. Zorg goed voor jezelf en plan bewust een pauze, zet het op je TO DO-lijstje en houd je er aan.

 

#3. Please in de eerste plaats jezelf en stop met pleasen van de hele familie.

Maak duidelijke afspraken met je partner en/of kinderen en zorg ervoor dat JIJ je ZEKER aan deze afspraken houdt.

 

#4. Denk positief over jezelf.

Het klinkt misschien wat kinderachtig maar toch werkt het als een trein. Drie keer per dag geef je jezelf (gewoon intern) een welgemeend compliment. Bij het opstaan, in je pauze en voordat je gaat slapen. Op die manier snoer je toch even de interne criticus (dat stemmetje dat overal commentaar op heeft) de mond. En dat helpt en geeft je een positieve boost. Wil je hier meer over weten, neem dan contact op.

 

#5. Je verdient het! Dus stop met jezelf intern continu te bekritiseren (vervolg nr 4)

Dit is het Nieuwe Normaal. En dat is anders dan voorheen. Dus hou op kritiek op jezelf te leveren omdat je soms wat minder focus hebt.

Besef dat ons brein overwegend negatief geladen is. Daar kun je niets aan doen behalve accepteren en bewust van zijn. Wil je hier meer over weten neem dan gerust contact op. Nu: terug naar 4!