Soms is het even nodig om wat helderheid te krijgen. Daarom heb ik een lijstje gemaakt met 5 dingen waar je direct mee moet stoppen. Maar eerlijk is eerlijk: het zijn best wel moeilijke dingen omdat het om die ingesleten patronen gaat.

Verder kun jij je via deze nieuwsbrief aanmelden voor gratis de online training Mindfulness. Heel bewust, voor één keer, gratis om in deze bange tijden een helpende hand te bieden.

Van de twee voorgaande online bijeenkomsten zijn opnames gemaakt die je HIER kunt beluisteren op.

Geniet van deze prachtige dag en wie weet tot aanstaande dinsdag. Tot die tijd zou ik de oefeningen doen die je ook in de opnames kunt vinden.

Vijf dingen waar we direct mee moeten stoppen

 1. Iedereen het naar de zin willen maken
 2. Bang zijn voor veranderingen
 3. Altijd in het verleden leven
 4. Negatief denken over jezelf
 5. Over analyseren (het Engelse woord ‘overthinking’ geeft beter aan wat ik bedoel)

 

 1. Ik weet het: een dooddoener maar juist daarom zó waar. Probeer maar eens net zo aardig voor jezelf te zijn als voor een ander.
 2. Naarmate we ouder worden, verdwijnt de flexibiliteit ook een beetje. Maar het leven is één en al veranderingen, daar ontkomen we niet aan. Kijk maar naar deze huidige Corona-tijd. Niemand had dit aan zien komen maar we hebben allemaal te dealen met de gevolgen.
 3. Een hele moeilijke voor veel mensen. Aandacht voor wat er op dit moment is, is maar moeilijk op te brengen voor veel mensen. Ons brein dwaalt continu af. Zo werkt een brein, maar we kunnen daar wel iets aan doen. Doe dinsdag maar mee met onze (eenmalige) gratis online Mindfulness-training. Dan leer je stapje voor stapje in het Nu te blijven.
 4. Iedereen heeft een oordeel over zichzelf, denkt negatief over zichzelf. Besef dat dit gedachten zijn en je daar niet in mee hoeft te gaan. Mindfulness leert je dat!
 5. De laatste is wel de aller moeilijkste. Het heeft vooral te maken met ons idee dat alles op te lossen is als we er maar goed over nadenken. Terwijl denken (overthinking) vaak het omgekeerde effect heeft. Je zakt steeds dieper in het issue weg en ervaart steeds grotere problemen.
  Met andere woorden: Je loopt vast in je denken.

Dat komt voornamelijk omdat we niet werkelijk onderscheid maken tussen het hebben van problemen en het ervaren van emoties.Dat is natuurlijk ook moeilijk want als we overmand worden door emoties, ligt de oorzaak vaak bij een bepaald probleem.
En dat is precies de kern van dit betoog.
Het probleem los je op, voor zover dat mogelijk is
de emoties voel je.Zeker in deze tijd is het hebben van dit inzicht helpend om met onze zorgen en angsten(emoties) om te gaan. Het probleem (Corona-virus) kunnen we zo goed en zo kwaad als het gaat inperken door ons aan de hygiëne- en afstandsregels te houden. Meer kunnen we niet doen aan het probleem.
Onze emoties erover kunnen we gaan voelen, waardoor ze ook oplossen.

Gek hè! Toch is het waar.
Wil je hier mee over weten? Neem dan contact met me op. Het kan je heel veel rust geven.
Of doe dinsdag mee met de gratis online Mindfulness-training.
Meld je wel alsjeblieft even aan! Dat kan hier

Warme groet
Janny

bedrijfstrainingen met Lumina Learning
Helmond
Tel.: +31.6.54775574