Ik heb een zwak voor trend forecaster Lideweij Edelkoort, al sinds een jaar of twintig. Niet dat je zoveel van haar hoort in de mainstream media, maar sinds ik haar ‘tegengekomen’ ben, houd ik in de gaten of er ergens iets over haar gepubliceerd wordt.

Misschien is dit wel wat ze een girl crush noemen, of beter gezegd woman crush. Ik vind alles aan haar bijzonder en mooi. Ik houd van haar kijk op het leven/de maatschappij en luister met grote aandacht naar wat ze vertelt.

De laatste keer dat ik iets over haar las, was begin september 2019 in een katern van de Volkskrant.  Ze stond op de cover samen met haar man Anthon Beeke. Verdrietig genoeg overleed Beeke eind van diezelfde maand.

Maar gisteravond was ze er weer. Samen met de Vlaamse psychiater Dirk de Wachter gaf ze haar visie op het huidige Corona-tijdperk  in VPRO’s Tegenlicht. Hoe zullen we uit deze periode tevoorschijn komen? Wat zal er veranderd zijn? Zijn die veranderingen blijvend?

Edelkoort zit vast in een hotel in Zuid-Afrika. Ze zegt blij met de crisis te zijn en voelt zich gelukkig. Natuurlijk niet omdat mensen zo ernstig ziek zijn of sterven, maar wel omdat de ratrace tot stilstand is gekomen. “Ik hoef niets, heb ook minder te doen en mijn ambitie is weg. Alles wat er niet toe doet, is verdwenen.” Ook als we om ons heen kijken zien we dat het meer gaat om de dingen die er toe doen, aldus Li Edelkoort.

En toen drong het tot me door, dat ik dat ook heb.

De wereld voelt anders. Het is rustiger, ik werk wel hard, maar voel minder druk.

En dat gun ik jou ook.

Dat willen we toch allemaal ervaren. Diepe rust, minder moeten maar net zoveel werk verzetten.

Daarom geef ik morgen om 10 uur weer  GRATIS een online Mindfulness-training.

Meld je HIER aan dan stuur ik je morgenochtend de gegevens waarmee je in kunt loggen toe.

Met dit linkje kun je de opname van vorige week terugluisteren https://luminaophetwerk.nl/online-mindfulnesstraining/

Tot morgen

Warme groet

Janny