Ik val even met de deur in huis

Je leeft een fantastisch leven

Met een heerlijke baan

Prachtig gezin

Geen noemenswaardige financiële zorgen

En toch, en toch….

Je slaapt slecht.

Slapeloosheid ondermijnt dat heerlijke leven van je.

Daarom voor jou zodat je weer alles uit het leven kunt halen,

9 tips om beter te slapen.

Je hoeft ze echt niet alle 9 stande pede uit te voeren maar kies er 2 waarvan jij denkt dat ze je het meest gaan helpen en voer die dan uit.

Succes!

 

TIP 1

Zorg dat je brein 2 uur voor het naar bed gaan, niet meer gestimuleerd wordt. Geen tv, laptop of telefoon. Alleen al door het (blauwe) licht van deze apparaten wordt de aanmaak van melatonine geremd.

TIP 2

Drink na 17 uur geen koffie meer.

De effecten van cafeïne verschillen van persoon tot persoon, maar in het algemeen, als je problemen hebt met slapen, kan cafeïne één van de boosdoener zijn. Als je gevoelig bent voor cafeïne, probeer het dan een maand lang volledig te vermijden en kijk of dat je slaap verbetert. Ook van die stiekeme bronnen van cafeïne, zoals chocolade, thee en frisdrank, kun je beter vermijden. Kies in plaats daarvan voor water, kruidenthee en kruidenkoffiesurrogaten.

TIP 3

Je warme maaltijd kan van invloed zijn. Probeer voeding tot je te nemen met natuurlijke slaapbevorderaars zoals tryptofaan, melatonine en magnesium. Een voorbeeld hiervan is: quinoa, groene groenten en bijvoorbeeld kipfilet met geroosterde pompoenpitten.  Maar ook vette vis en bijvoorbeeld noten hebben een positieve invloed op je slaap. Heel veel sites kunnen je hierbij helpen.

TIP 4

Probeer elke avond rond dezelfde tijd naar bed te gaan. Het spreekt voor zich dat consistentie de sleutel is bij het ontwikkelen van een gezonde slaaproutine, dus zoek uit wat het beste werkt voor jou en houd je eraan.

TIP 5

Mijn favoriet: Focus op je ademhaling.

Als je gestrest bent, kun je niet slapen. Zo simpel is het. Focus op je ademhaling om jezelf te kalmeren. In mijn e-book Happiness in plaats van stress (gratis te downloaden) heb ik een paar ademhalingsoefeningen opgenomen. Je kunt het niet fout doen. Het enige wat je moet doen is langer uit- dan inademen.

TIP 6.

Heb je last van fysieke spanningen zoals overal spierpijn, doe dan de Bodyscan. Een eenvoudige lichaamsgerichte oefening die ervoor zorgt dat je helemaal ontspannen wordt. De meeste mensen slapen al voordat de oefening is afgelopen. Ook deze heb ik in mijn e-book Happiness in plaats van stress opgenomen.

TIP 7

Het is soms moeilijk om het hoofd koel te houden en overzicht en kalmte te bewaren. Zeker als je niet voldoende nachtrust krijgt. Daarom adviseer ik vaak een cursus Mindfulness. Onderzoek heeft aangetoond dat hierdoor veel stress uit je leven verdwijnt.

TIP 8

Slaap in een helemaal donker gemaakte slaapkamer of draag een oogmasker. Als je merkt dat je meer ontspannen bent met wat achtergrondgeluid, probeer een opname van bijvoorbeeld kabbelend water op de achtergrond te draaien. Ben je daarentegen gevoelig voor geluid, dan zijn oordoppen een geweldige optie.

TIP 9

Neem een ​​rustgevend magnesium bad.

Ik ben helemaal geen type om in bad te gaan maar voor heel veel anderen werkt er niets beters dan een warm en kalmerend bad. Gebruik magnesiumzout (2 handjes vol) en een lekkere badolie. Regelmatig blijkt dat een tekort aan magnesium ten grondslag aan de slapeloosheid ligt. Andere klachten zijn: spierkrampen, migraine, lusteloosheid, vermoeide benen.

 

Zo, en dan nu op weg naar een heerlijke nachtrust.

Lieve groet

Janny

 

PS Wist je dat we in februari weer starten met een nieuwe Diamant-mindfulness-training

Een exclusieve Mindfulness-training met persoonlijke coaching en onvoorwaardelijke steun en een jaar lang begeleiding.

Maak grote stappen in je ontwikkeling zowel privé als beroepsmatig

Alleen voor mensen die werkelijk vooruit willen!

Meer weten? Kijk op  Diamant-mindfulness-training + het online programma 365 dagen Happiness in plaats van stress.

We beginnen 10, 11 en 17 februari. Je kunt je nu al AANMELDEN.