Ik stuur jullie dit interview uit Breda Vandaag met Theo ten Hage CEO van Lumina Learning Nederland niet alleen omdat ik het interessant vond, maar zeker ook om jullie een nog beter beeld te geven wat Lumina Learning voor jouw bedrijf kan betekenen.

Op de vraag wat Lumina Learning is, verduidelijkt Theo het als volgt:“Een van de producten is Lumina Spark. Het komt er op neer dat we aan de hand van vragen bij mensen karaktereigenschappen blootleggen en dat uit die eigenschappen gedrag kan worden verklaard.

Dat doen we voor bedrijven waarin mensen samenwerken, en waar is dat eigenlijk niet: dat kan variëren van medische maatschappen tot advocatenkantoren. Onze grootste klant is Yusen, een transport- en overslagbedrijf met wereldwijd 35.000 man. Daar doen we met Lumina Select ook de recruitment, het meten van ontwikkelcompetenties bij sollicitanten. Met Lumina Sales kan je kijken wat verkooppotenties van iemand zijn en we kunnen emotionele intelligentie meten met Lumina Emotion. Je leert niet alleen over jezelf, maar ook hoe je collega’s het beste kan benaderen. Eigenlijk leren we mensen tijdens een sessie een soort taal waardoor ze interne wrijvingen kunnen aanpakken.

Na 12 twaalf jaar hebben we inmiddels prachtige referenties van Raden van Bestuur van multinationals, universiteiten en hogescholen, medisch specialisten en advocaten tot de Heren 1 van Hockeyclub Bloemendaal.

En wat zegt Lumina over jouw emotionele competenties?
“Goede vraag.. haha.. maar laat ik het simpel houden. Veerkrachtig en Optimistisch. Ik ben een familiemens en prijs mij gelukkig met een prachtig gezin en idem huwelijk. Ik heb de vrijheid van het ondernemerschap waarbij ik veel van de wereld zie, terwijl ik ontzettend leuk werk doe waarbij voldoende ruimte is voor mijn bourgondische kant: op zijn tijd een biertje, hapje en vooral veel plezier. Ja, de zwarte kant heb ik gezien, maar ik geloof niet dat ik te klagen heb….”

De bekende slotvraag: met wie zou je zelf wel eens aan de keukentafel willen zitten?

“Met Mark Rutte. Ik zou hem heel wat opbouwende kritische vragen willen stellen. Vraag me niet waarom, maar bijvoorbeeld zo’n gasdossier in Groningen interesseert mij: hoe kan het dat er evident schade is aangericht en dat er dan zo weinig daadkrachtig wordt gereageerd?”

Wil je het hele interview lezen, klik dan even op deze link.